Insert initiatief

In 2018 is met een aantal sloopaannemers en ingenieursbureau Boot door Lagemaat geïnvesteerd en blijvend geparticipeerd in een nieuw te ontwikkelen webplatform.

Dit platform zal vraag en aanbod van circulaire bouwmaterialen nader invullen waardoor de circulaire economie een impuls gegeven kan worden.

In de huidige voorraad gebouwen is een grote hoeveelheid waardevolle grondstoffen aanwezig die in dezelfde of andere vorm opnieuw gebruikt kan worden. Het stimuleren van circulair hergebruik van bij sloop en renovatie vrijkomende bouwmaterialen vormt de aanleiding voor het ontwikkelen van dit platform.

De webomgeving is ontwikkeld om vraag en aanbod van herbruikbare bouwmaterialen en materiaalstromen uit sloop-, renovatie-, en bouwprojecten te koppelen. Het doel is dat aanbieders en gebruikers van materialen elkaar kunnen vinden via het platform, waardoor 1-op-1 hergebruik en hoogwaardig recycling plaats kan vinden.

Daarnaast vormt het Insert initiatief een springplank en een stuk branding om circulariteit in slopen en bouwen in het spotlicht te kunnen zetten. Bij gemeentes, provincies, woningcorporaties en alle overige opdrachtgevers kan aantoonbaar gemaakt worden dat circulair handelen praktijk geworden is.

De website is ontwikkeld door BOOT, een onafhankelijk en multidisciplinair ingenieursbureau uit Veenendaal. BOOT heeft visie op het sloopproces. Dit uit zich in het grote aantal sloopprojecten waaraan wordt gewerkt en de innovatieve wijze waarop wordt samengewerkt met de opdrachtgever. Voor meer informatie: https://insert.nl

24 uur bereikbaar!

(0578) 692 064

Mail ons

Contact

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag:
07.30 t/m 12.30 en 13.00 t/m 17.00 uur

Zaterdag:
8.00 - 12.00 uur

Copyright © 2018 Lagemaat Sloopwerken B.V. Alle rechten voorbehouden

Privacy verklaring

Algemene voorwaarden

Created by: Bredewold.nl