Lagemaat ontvangt Gelders circulair estafettestokje

Op woensdag 17 oktober kreeg Lagemaat Sloopwerken uit Heerde het Gelderse circulaire estafettestokje overhandigd. Met dit estafettestokje wil de provincie Gelderland circulaire initiatieven in de spotlight zetten, om zo het circulair denken te stimuleren.

Lagemaat: van sloper tot materialen makelaar

In de bouw- en sloopbranche wordt circulair werken steeds vanzelfsprekender. Voor Lagemaat Sloopwerken is het niet meer dan logisch om bij opdrachten tot sloop goed te kijken naar hergebruik van te slopen materiaal.

In de praktijk kunnen ontzettend veel grondstoffen worden hergebruikt. Dit vraagt wel een andere, zorgvuldigere, manier van slopen, maar daardoor behouden materialen veel meer hun waarde. Lagemaat heeft circulair ondernemen hoog op de agenda staan en brengt het circulaire gedachtegoed ook echt tot uitvoering in de praktijk.

Heerde circulair

De gemeente Heerde kreeg het estafettestokje al eerder overhandigd. Op 25 september nam wethouder Yasemin Cegerek het stokje in ontvangst op de Regiodag van de Cleantech Regio. Duurzaamheid staat in Heerde al lang hoog op de agenda. Zo liggen op de overheidsgebouwen zonnepanelen, is er een duurzame gemeentewerf gebouwd en is een begin gemaakt met een duurzaam wagenpark. Daarnaast werkt de gemeente onder aanvoering van wethouder Cegerek hard aan een circulaire vorm van afvalinzameling. Het doel is om alle afval dat in de gemeente verzameld wordt, opnieuw te kunnen gebruiken.

Werk maken van afval

Gedeputeerde Michiel Scheffer: ‘Veel Gelderse gemeenten, bedrijven en inwoners werken al hard aan de circulaire economie. Toch is ‘circulair’ voor velen nog een abstract begrip en is niet altijd goed zichtbaar wat er op dit gebied allemaal gebeurt. Met de Gelderse circulaire estafette zetten we het hele jaar door de mooiste circulaire initiatieven in de spotlights om zo iedereen in Gelderland te inspireren meer werk te maken van afval.’

Meer lezen:

Website Gelderse Circulaire Estafette

Provincie Gelderland

Gemeente Heerde

DeStentor

Veluweland

 

24 uur bereikbaar!

(0578) 692 064

Mail ons

Contact

Openingstijden:

Maandag t/m Vrijdag:
07.30 t/m 12.30 & 13.00 t/m 17.00 uur

Zaterdag:
8.00 - 12.00 uur

Copyright © 2018 Lagemaat Sloopwerken B.V. Alle rechten voorbehouden

Privacy verklaring

Algemene voorwaarden

Created by: Bredewold.nl